Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal etmek ve montajını onarmak binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, yerinde malzemelerden bünyelması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en salim bapların binanın gestaltsına yaraşır çelik kadar malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği değkonumemiştir.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı aralık otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Makul bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını katkısızlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Düzenışdoneş merkezi, yedinci sanat, meslek, şifahane üzere toplu yaşam alanlarında yangın bapsı kullanımı eminği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel üzere binalarda da acil çıkış bapları yangın takkadak kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise zelzele üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya muayyen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B derslikı bir yangın Yangın Kapısı Fiyatları kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangınlar esnasında meydana gelen ölümlerin yaklaşık% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan değil esrar solunmasından kaynaklanmaktadır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek karınin tıklayın.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir ivedili durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan bitmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara aracısız erişmeleri ciğerin vacip tedbirler karşıır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page